Munakoisolasagne

lauantai 4. marraskuuta 2017


Perheemme on opetellut syömään uudella tavalla sen jälkeen kun ykköstyypin diabetes saapui yllätysvieraana   Hiilarit lasketaan tarkkaan ja turhia sokereita, valkoista vehnää, pastaa, riisiä ja perunaa vältetään. Eli opetellaan syömään ruokasuositusten mukaisesti ja se ei ole ollenkaan huono asia :) Olin enemmän kuin innoissani tänään kokeillessani munakoisolasagnea, joka oli helppo valmistaa ja maistui hyvältä - veti vertoja ns. normilasagnelle, paitsi tästä jäi puuttumaan se raskas olo...


MUNAKOISOLASAGNE

400 g jauhelihaa
1 tlk tomaattimurskaa
3-4 valkosipulikynttä
2 ruukullista basilikaa
hyppysellinen kuivattua oreganoa
hyppysellinen kuivattua  meiramia
hyppysellinen tinjamia
1-2 munakoisoa
2 mozzarella juustopalloa
1 pussillinen juustoraastetta
oliiviöljyä

Oikaisin sen verran että hankin valkosipulitomaattimurskaa. Ja lisäsin hieman fetaa mozzarellan lisäksi makua antamaan.

Aluksi tein tomaattivalkosipulikastikeen. Jauheliha paistetaan ja joukkoon lisätään tomaattimurska, basilika silputtuna sekä muut mausteet. Annetaan kypsyä liedellä sen aikaa  kun valmistetaan munakoisot. Vettä voi lisätä vähän, suolaa ei tarvita sillä juustojen sisältämä suolamäärä riittää. Munakoisot viipaloidaan alle 1 cm paksuisiksi viipaleiksi pituussuuntaan ja sivellään molemmin puolin oliiviöljyllä. Munakoisot grillataan uunin ylätasossa 250°C:ssa n. 5 minuuttia, kunnes saavat kauniin ruskean värin


Voideltuun uunivuokaan ladotaan munakoisoviipaleet, päälle jauhelihakastiketta ja mozzarellaa siivuina. Tehdään toinen kerros samalla tavalla. 
Päälle ripotellaan juustoraastetta ja paistetaan 175 - 185 °C n. tunti













Nautitaan salaatin kanssa tai miten lystää...

Mukavaa viikonloppua !



p.s. Huomasitteko että alleviivasin sanan vieraana?

Vieras ei tarkoita pysyvää perheenjäsentä.

This is how I see it :)











2 kommenttia:

  1. Moikka! Kiva ja helppo resepti! Tykkään munakoisoruoista, joten tämä lähtee kokeiluun viikolla tai seuraavana viikonloppuna. Meillä kotona kokataan vhh-resepteillä. Vuosikausia olemme jättäneet sokerin, viljat, perunat, pastat sekä riisit pois ja tervehtyneet (metabolinen oireyhtymä uhkasi, sekä suvussani diabetesta) sekä laihtuneetkin mukavasti siinä tämän elämäntavan ohessa. Ihania reseptejä on onneksi Netti täynnä ja myöskin on olemassa hyvää kirjallisuutta, esim. Antti Heikkilältä, jolta diabeteksenkin hoitoon myynnissä sivullaan hyvä kirja; oletan, että jo tiedätkin ko. kirjan kun se on niin kuuluisa.
    Tsemppiä poikasi diabeteksen hoitoon ja kaikkeen muuhun, vhh-elämäntapa kannattaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Thea Ester! Minulla onkin tarkoitus hankkia tuo kuuluisa kirja. Laitanpa sen jo tänään tilaukseen. Juuri eilen kirjaa selasin ja se näytti tosi mielenkiintoselta. Kiva jos sait inspiraatiota tästä reseptistä! Ja kiitos tsempeistä, välillä kaikki sujuu kuin mitään ei olisikaan ja sitten joskus iskee ahdistus, mut onneksi ei usein..vasta 3 viikkoahan tässä on kulunut diagnoosista.

      Poista